نوامبر
تا 10 برابر سرعت بیشتر با افزونه لایت اسپید کش (LiteSpeed Cache) !
برای افزایش سرعت سایت در وردپرس پلاگینهای زیادی وجود دارد. ولی تنها چند افزونه حرفهای داریم که میتوانند سرعت سایت شمارا به خوبی افزایش دهند:
۱- افزونه لایت اسپید کش – litespeed cache
۲- افزونه موشک وردپرس – WP Rocket
۳- افزونه W3 Total Cache
۴- افزونه WP Fastest Cache
چرا لایت اسپید کش
افزونه لایت اسپید کش برنامه نویسی بسیار قوی و حرفهای دارد. افزونه لایت اسپید کش توسط تیم حرفهای لایت اسپید نوشته شده است و این تیم همان تیمی است که وب سرور لایت اسپید را ساخته است. اگر وب سرور سایت شما لایت اسپید است پیشنهاد میشود از این افزونه استفاده کنید، چرا که افزونه و وب سرور به صورت هماهنگ باهم میشوند و نتیجه و عملکرد خوبی را روی افزایش سرعت سایت شما دارند.
همچنین این افزونه را میتوانید بدون هیچ هزینهای روی سایت خود فعال کنید و افزایش سرعت سایت خود را انجام دهید و همچنین امکانات این افزونه از افزونههای دیگر بهتر است ولی طبق بررسیهایی که داشتیم روی وب سرورهایی که لایت اسپید نیستند عملکرد خوبی ندارد.
وب سرور ما لایت اسپید نیست
یک سوال بسیار مهمی که ممکن است در ذهن شما ایجاد شود این است که اگر وب سرور سایت شما لایت اسپید نبود چیکار کنیم؟ آیا نباید از افزونه لایت اسپید کش استفاده کنیم؟
البته ما پیشنهاد میکنیم از شرکت میزبانی وب هاست خود بخواهید تا وب سرور هاست شما را لایت اسپید کند یا از شرکت میزبانی وبای هاست تهیه کنید که وب سرور لایت اسپید را ارائه دهد همانند میهن میزبان.
برای اینکه متوجه بشوید وب سرور سایت شما چیست از پیشخوان وردپرس خود به مسیر ابزارها > سلامت سایت بروید و از بخش اطلاعات برروی بخش سرور کلیک کنید حالا میتوانید نوع وب سرور سایتتان را مشاهده کنید.
نصب و فعالسازی افزونه لایت اسپید کش
نصب و فعالسازی افزونه LiteSpeed Cache مانند هر افزونه دیگری است. کافی است به پیشخوان وردپرس و مسیر افزونهها > افزودن بروید و عبارت LiteSpeed Cache را در کادر جستجو وارد نمایید و افزونه را نصب و فعال کنید.
انجام تنظیمات و افزایش سرعت سایت با لایت اسپید کش
بعد از نصب و فعالسازی افزونه یک بخش به منوی کناری پیشخوان وردپرس شما اضافه میشود با نام LiteSpeed Cache که از این منو میتوانید به تنظیمات افزونه دسترسی داشته باشید. در ادامه تک تک زیر منوها و تنظیمات افزونه لایت اسپید کش را بررسی میکنیم.
پیشخوان لایت اسپید کش
در این بخش میتوانید اطلاعات کلی مربوط به افزایش و بهینه سازی سرعت لود شدن سایتتان را که با این افزونه انجام دادهاید مشاهده نمایید.
تنظیمات عمومی کش لایت اسپید
در این بخش میتوانید تنظیمات مربوط به این افزونهرا انجام دهید. به طور مثال تنظیم بروزرسانی خودکار و ثابت کلید دامنه که میتوانید از همان صفحه به طور رایگان دریافت نمایید را تنظیم کنید و تنظیمات دیگری که اهمیتی ندارد.
کش
در این بخش میتوانید تنظیمات مربوط به فعالسازی کش وبسایتتان را انجام دهید که اگر سایتی دارید که افزونهها و قالب آن با افزونه لایت اسپید کش تداخلی ندارند پیشنهاد میکنیم تمام گزینههای این صفحه را فعال نمایید. و در نهایت روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.
CDN
در این بخش میتوانید CDN یا توزیع شبکه محتوا را که باید از سایتهای ارائه دهنده این سرویس تهیه کنید را تنظیم کنیم. که اگر هم نخواستید یا نتوانستید سایت مناسب و معتبری برای خرید آن پیدا کنید، اهمیت زیادی ندارد میتوانید روی حالت غیرفعال تنظیمش کنید.
بهینه سازی تصویر
در این بخش میتوانید درخواست بهینه سازی تصاویر سایت خود را ارسال نمایید تا فشرده سازی شوند و حجم آنها پایین آید. در این فرآیند توسط لایت اسپید کش اکثرا کیفیت تصاویر به مقدار زیادی کم نخواهد شد و تاثیر زیادی روی کیفیت آنها ندارد.
بهینه سازی برگه
این بخش بسیار مهم است و اهمیت بسیار زیادی روی افزایش سرعت سایت شما دارد. از این بخش میتوانید تنظیماتی که مربوط به فایلهای css، java و… سایتتان میشود را انجام دهید تا سایتتان سریع لود شود.
پایگاه داده
از این بخش میتوانید اطلاعات اضافی دیتابیس و پایگاه داده خود را حذف کنید و تنظیمات بکاپ گیری و پاکسازی دیتابیس سایت خود را انجام دهید.
خزنده یا Crawler
این بخش بسیار مهم است چون از طریق آن میتوانیم کاری کنیم که به صورت خودکار، قبل از اینکه کاربر به سراغ سایت ما برود، صفحات ما Cron و Cache شود. یعنی دیگر نیازی نیست که صبر کنیم تا کاربری صفحه را باز کند تا برای بار اول Cache شود. در حین این نوع Cache شدن سایت، کاربر مجبور است مدتی منتظر بماند. در نتیجه سرعت سایت ما کاهش خواهد یافت.
جعبه ابزار
جعبه ابزار یک سری تنظیمات به ما ارائه میدهد. برای پاکسازی دیتابیس، گرفتن ورودی و خروجی از تنظیمات، برای اینکه بتوانید htaccess را ویرایش کنیم و Heart Beat سایتمان را کنترل کنیم. اگر سرعت پنل مدیریت وردپرستان کم است، این سه گزینه که گفتیم را باید فعال کنید.
جمعبندی کلی
در نهایت به این نتیجه رسیدیم که اگر وب سرور سایت شما لایت اسپید است از افزونه لایت اسپید کش استفاده کنید و اگر وب سرور هاست شما Ngnix یا Apache است از افزونه WP Rocket استفاده کنید. هرچند افزونه WP Rocket روی برخی از سایتهای لایت اسپید هم عملکرد خوبی دارد. پیشنهاد میکنیم حتما روی سرعت سایت خود تمرکز کنید و آن را جدی بگیرید تا به کاربران سایت حس خوبی دهید و سرعت خوب سایت شما باعث شود کاربران بیشتر از صفحات سایت شما دیدن کنند. موفق باشید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد